torstai 8. lokakuuta 2009

Wilma Afroditen rakastajat - heitä kissasi äänestäisi


Edustamme Grönionin kreikkalaista jumalasiipeä, jonka ylipapittarena (kuvassa) Wilma Afrodite toimii:

Vakaumukseemme kuuluu ruskeantärkeän pönötyksen, yes-liikeen, selkärangattoman pyrkyryyden, kaikki käy, kunhan itse tästä hyödyn -ajattelun ja laskelmoidun hännystelyn vastustaminen.

MITEN: On helppo olla ulkoisesti (opiskelija)poliitikko ja kätkeä virallisella pukeutumisella ja käytöksellä kaikki osaamattomuus ja mielipiteettömyys. On paljon vaikeampaa olla oma itsensä ja edustaa omia arvojaan jatkuvassa järjestelmän vastatuulessa.

Politiikka on aina toimijoidensa näköistä. Miltä politiikka sinun silmissä näyttää? Niinpä. Meidänkin mielestä nykyisenkaltainen politiikkaa, etenkin yliopistotasolla, on aivan käsittämättömän syvältä sameasta suosta. Sen vuoksi olemmekin ehdolla ja tahdomme antaa mahdollisuuden tehdä asiat toisin.


Mikään ei koskaan muutu, jos toimijat eivät itse ole valmiita muutokseen. Moni yliopistopolitiikkatoimija on mukana vain sen vuoksi, että on mukavaa olla mukana ilman yhtäkään oikeaa tarkoitusperää tai ajatusta, mitä haluaa toiminnallaan saada aikaan (pois lukien opiskelijan parempi huominen – voi jc, mitähän sekin tarkoittaa).


On helppo olla diplomaattinen ja sovitteleva, jos ei tiedä mistään mitään eikä ole mitään käsitystä, minkä vuoksi ylipäätään on mukana (yliopisto)politiikassa. Jos ylioppilaskunnan hallitus on vain juoksevien asioiden hoitamista tai kaikki on kivaa jee jee, mennään kaljalle -meininkiä, niin on se kumma, kun mukaan lähteminen ei välttämättä nappaa.

Me tahdomme olla avoimesti sitä mieltä, mitä olemme. Meidän ei tarvitse sanoa yhtä ja tehdä toista. Junailla asioita saunassa tai kaljalla. Meidän argumentit kestävät päivän valon ja uskallamme seistä sanojemme takana. Mistä tämä johtuu? No siitä, että meillä oli aluksi idea, josta muotoutui ideaali ja käytämme politiikkaa tuon ideaalin välineenä, kuten sitä kuuluukin käyttää, voimasana!

Moni tekee mitä tahansa "demokrakettiuden" nimissä. Kieltää ajatuksena, vaihtelee mielipiteensä kuulijan mukaan, hymyilee ja hännystelee vain "tärkeiden" tyyppien kanssa. Maailma on täynnä perskärpäsiä ja me olemme se kärpäslätkä, joka antaa huutia tuollaisille ja palauttaa asiat politiikkaan. Grönioni ei ole pyllynuolue.

Kaikki käy, kunhan minä tästä itse hyödyn -ajattelu on uskomattoman yleistä yliopistopolitiikassa ja pistää todella ketunmarjatuttamaan.


Asiat eivät mene eteenpäin, jos asiat henkilöityvät ja asioiden edistyminen on kiinni siitä, miten paljon kukakin kilpaa mielistelee ketäkin. Puhutaan kele asioista ja argumentoidaan. Sitä varten meidät on äänestetty. Paitsi hups, suuri osa hallituksen jäsenistä on jo pitkän perinteen mukaisesti kähmitty ja selkää raaputtaen valittu edustamaan oman ryhmänsä etua asioiden ja demokratian kustannuksella. Mitä sillä on väliä, kun ollaan niin lätkässä, omiin etuihin.

Yhdistämme kansalaisaktivismia, teoreettisesta ja käytännöllistä politiikan tuntemusta toiminnassamme.

MITEN: Meillä on pitkän pitkä suoran toiminnan tausta. Ruohonjuuriaktivismin ohelle piti saada kuitenkin vahva teoreettinen osaaminen. Tämä mahdollistaa kokonaisuuksien ymmärtämisen ja hallinnan. Olemme molemmat valtio-opin pääaineopiskelijoita, jotka ovat yhdessä tehneet huikean hyvät kuntavaali- ja eurovaalikamppanjat. Emme ole jääneet odottelemaan poliittisiin liikennevaloihin, milloin meille annetaan mahdollisuus kertoa, mitä olemme asioista mieltä. Fuck me, fuck you, FOKUS. Olemme ottaneet ohjat omiin käsiimme ja nyt ajatuksemme ovat aina JYYn edustajistosta vihreiden puoluehallitukseen asti edustettuna.

Meille on tärkeää siirtää arvomme käytäntöön ja olemme konreettinen vihreä vaihtoehto kaiken liibalaaban ja nollat taulussa -toimijoiden keskellä.

MITEN: Politiikassa tarvitaan ymmärrystä ja näkemystä. Arvoja sekä asennetta. Oikeamielisyyttä ja rämäpäisyyttä. Pelkät asiat eivät edisty, jos ei tunne tarkkaan, minkälainen peli politiikka itsessään on. Poliittisten toimijoiden suurin vahvuus on oppia ja sisäistää jatkuvasti uutta tietoa ja kuljettaa tuota tietoa edestakaisin poliittisessa järjestelmässä. Kritiikki ei ole mitään ilman konkreettisia vaihtoehtoja.

On aina helppo huudella, kun ei tiedä ja tunne asioiden taustoja. Me pyrimme soveltamaan vihreitä vaihtoehtoja kaikkeen politiikkaan käytännön kysymyksistä aina rakenteellisiin ongelmiin saakka. Liian moni on mukana johdateltavana poliittisena pelinappulana sitä edes tiedostamatta.

Otamme opiskelijoiden edunvalvonnan ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen helvetin vakavasti pilke silmäkulmassa.

Olemme tehneet 2008 kunnallisvaalit- ja 2009 eurovaalit yhdessä mielettömällä draivilla ja antaumuksella. Kysymys kuuluukin: JYY, oletko valmis??? Me olemme!


Sinulla on oikeus ja mahdollisuus valita parhaat edustajat! Siksi on Grönioni ja sen sivuhaarat.